Vi virker for lokalhistorien på Tjøme – stiftet 23. september 1981 –

Historielagets hus på Øvre Haug

Digital Bygdebok

Samles fra kl. 18 i
Historielagets hus på Øvre Haug.

KULTURUKA 16 oktober

Geir Sætevik og Svein Morten Olaussen.

Gir en presentasjon av Tjøme Radio gjennom mer enn 100 år.

Museet og Huset er åpent i hele kulturuka fra kl. 1500-1900.

Vi selger te/kaffe og vafler.

Slektsforskergruppen

Samles fra kl. 18 i Historielagets hus på Øvre Haug.

Tirsdager 30.10, og 27.11.2018.

Driver du med slekts forskning eller kunne tenke deg å begynne, er du velkommen på disse møtene. Du er hjertelig velkommen, selv om det bare er av nysgjerrighet. Det kan komme mye ut av det.

Kom gjerne innom disse kveldene for å lære hvordan du kan finne opplysninger om slekten din. Vi har bl.a. tilgang til en slektsdatabase som omfatter mer enn 25 000 navn.

Digital Bygdebok

Samles fra kl. 18 i Historielagets hus på Øvre Haug.

Mandager 24.09, 29.10, og 26.11.2018. fra kl. 18 konsentrerer vi oss om den Digitale bygdeboken.

Er du kjent på Tjøme, Brøtsø eller Hvasser. Kjenner du til slekter, eller annet som kan være aktuelt for bygdeboka er du ekstra velkommen på disse møtene. Vi spiller på hverandre og har det hyggelig, samtidig som vi gjør en jobb for våre etterkommere. Er du med på det? Da er du velkommen.

Kom gjerne innom disse kveldene for en ”historisk”prat. Vi inviterer deg til å delta med gamle historier, dokumenter, brev og ellers annet som kan være av interesse for kulturhistorien på Tjøme.

Gamle bilder, prospektkort, negativer, gamle dokumenter og brev kan vi skanne for innlegg i boken. Vi ønsker også bistand til å identifisere bilder vi allerede har. Kom innom med ditt bidrag – eller for en ”historisk” prat slik at vi i felleskap kan gjøre den Digitale Bygdeboken til et ”levende” dokument over lokalhistorien på Tjøme.

Møteoversikt Høsten 2018

Torbjørn Steen-Karlsen.

Kåserer over 50 år som slektsforsker.

KULTURUKA 16 oktober

Geir Sætevik og Svein Morten Olaussen.

«Tjøme Radio gjennom mer enn 100 år.»

Museet og Huset er åpent i hele kulturuka fra kl. 1500-1900.

Vi selger te/kaffe og vafler.

Bjørn Bjørgan og Svein Morten Olaussen

Presenterer en bildekavalkade fra den Digitale Bygdeboka.

Vi trenger hjelp til å stedfeste en del bilder, vil du være så snill å hjelpe oss?

Alle møtene er på Fredtun og begynner kl. 1800.

Vi fortsetter med å selge:

Te/kaffe og nystekte vafler, åresalg

4 desember
Julemøte med julegrøt og spekemat.

Bildekavalkade av gamle julekort.

(La oss få et festlig samvær ved å «mimre» over mange gamle julekort. Vi har mange).

Det blir påmelding til julemøte, men vi kommer tilbake med mer informasjon senere. Sett av dagen

Tjuma nr. 12 kommer ut før jul. Ca. nov. Det kommer til å koste kr. 200.

Det blir lansering på Haug, håper riktig mange finner veien til oss den dagen. Det bruker å være riktig koselig på Tjuma lanseringene.

Tidspunktet kommer vi tilbake til når det blir bestemt.