Vi virker for lokalhistorien på Tjøme – stiftet 23. september 1981 –

Historielagets hus på Øvre Haug

Digital Bygdebok

Samles fra kl. 18 i
Historielagets hus på Øvre Haug.

Våren 2019

Tirsdag 15. Januar

Fyrhistorien, fra det første på Lindesnes og videre langs kysten. Andrè Schau forteller historiene.

Tirsdag 19. Februar

Årsmøte med ordinære saker og lagets fremtidsplaner. Britt Sjøvaag, med CORVUS koret vil underholde.            Fredtun,

Tirsdag 15. Mars

”Turer i skog og mark i Vestfold” med fokus på øyene. Forfatter Erland Larsen kommer og forteller om sine bøker.        Fredtun,

Tirsdag 9.April

9 april Sett fra Tjøme ståsted Et kåseri ved Geir Sætevik og Svein Morten Olaussen.   Fredtun

Slektsforskergruppen

Våren 2019: Møtedager 29 Januar – 26 Februar – 26 Mars – 30 April

Driver du med slekts forskning eller kunne tenke deg å begynne, er du velkommen på disse møtene. Du er hjertelig velkommen, selv om det bare er av nysgjerrighet. Det kan komme mye ut av det.

Kom gjerne innom disse kveldene for å lære hvordan du kan finne opplysninger om slekten din. Vi har bl.a. tilgang til en slektsdatabase som omfatter mer enn 25 000 navn.

Digital Bygdebok

Samles fra kl. 18 i Historielagets hus på Øvre Haug.

Våre 2019: Møtedager 28 Januar – 25 Februar – 25 Mars – 29 April

konsentrerer vi oss om den Digitale bygdeboken.

Er du kjent på Tjøme, Brøtsø eller Hvasser. Kjenner du til slekter, eller annet som kan være aktuelt for bygdeboka er du ekstra velkommen på disse møtene. Vi spiller på hverandre og har det hyggelig, samtidig som vi gjør en jobb for våre etterkommere. Er du med på det? Da er du velkommen.

Kom gjerne innom disse kveldene for en ”historisk”prat. Vi inviterer deg til å delta med gamle historier, dokumenter, brev og ellers annet som kan være av interesse for kulturhistorien på Tjøme.

Gamle bilder, prospektkort, negativer, gamle dokumenter og brev kan vi skanne for innlegg i boken. Vi ønsker også bistand til å identifisere bilder vi allerede har. Kom innom med ditt bidrag – eller for en ”historisk” prat slik at vi i felleskap kan gjøre den Digitale Bygdeboken til et ”levende” dokument over lokalhistorien på Tjøme.

Tirsdag 15. Januar

Tirsdag 15. Februar

Tirsdag 15. Mars

Tirsdag 9.April