Vi virker for lokalhistorien på Tjøme – stiftet 23. september 1981 –

Historielagets hus på Øvre Haug

Digital Bygdebok

Samles fra kl. 18 i
Historielagets hus på Øvre Haug.

Høsten 2019

Tirsdag 20. August

Professor emeritus dr. philos Jan-Erik Ebbestad kommer og kåserer om Alf Larsens forhold til sin samtid.

Tirsdag 17. September

Odd Sverre Skogbakke tar oss med på en vandring langs Seinen og forteller om broene i Paris.

Tirsdag 15. Oktober

Hvordan lage din egen Fotobok!

Japan Foto forteller og viser sammen med Håvard Torger Bakke.

Tirsdag 19. November

Anne Holt Bratsberg kommer og foredrar.

Tema: Skriv din egen livshistorie.

Slektsforskergruppen

Høsten 2019: Møtedager 26 August – 30 September – 28 Oktober – 25 November

Driver du med slekts forskning eller kunne tenke deg å begynne, er du velkommen på disse møtene. Du er hjertelig velkommen, selv om det bare er av nysgjerrighet. Det kan komme mye ut av det.

Kom gjerne innom disse kveldene for å lære hvordan du kan finne opplysninger om slekten din. Vi har bl.a. tilgang til en slektsdatabase som omfatter mer enn 25 000 navn.

Digital Bygdebok

Samles fra kl. 18 i Historielagets hus på Øvre Haug.

Høsten 2019: Møtedager 27  August – 10 September – 24 September – 1 Oktober – 10 Oktober – 29 Oktober – 12 November – 26 November – 12 Desember

Vi konsentrerer vi oss om den Digitale bygdeboken.

Er du kjent på Tjøme, Brøtsø eller Hvasser. Kjenner du til slekter, eller annet som kan være aktuelt for bygdeboka er du ekstra velkommen på disse møtene. Vi spiller på hverandre og har det hyggelig, samtidig som vi gjør en jobb for våre etterkommere. Er du med på det? Da er du velkommen.

Kom gjerne innom disse kveldene for en ”historisk”prat. Vi inviterer deg til å delta med gamle historier, dokumenter, brev og ellers annet som kan være av interesse for kulturhistorien på Tjøme.

Gamle bilder, prospektkort, negativer, gamle dokumenter og brev kan vi skanne for innlegg i boken. Vi ønsker også bistand til å identifisere bilder vi allerede har. Kom innom med ditt bidrag – eller for en ”historisk” prat slik at vi i felleskap kan gjøre den Digitale Bygdeboken til et ”levende” dokument over lokalhistorien på Tjøme.

Tirsdag 20. August

Tirsdag 17. September

Tirsdag 15. Oktober

Hvordan lage din egen Fotobok!

Japan Foto forteller og viser sammen med Håvard Torger Bakke.

Tirsdag 12. November

Anne Holt Bratsberg kommer og foredrar.

Tema: Skriv din egen livshistorie.